Pappa Nisses torsk

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Han tinade inte fisken utan skar ett fiskblock i 8 bitar medan den var djupfryst, medan jag måste ha den åtminstone halvtinad för att komma igenom med kniven. Han var inte mycket för såser, så därför är det ingen sås till, men det finns ju många goda fisksåser om man vill ha det.

Ingredienser

  • 1 fiskblock ca 400 g
  • 1 ägg
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Ströbröd
  • Margarin till stekning
  • Potatis
  • 4 morötter
  • Instruktioner

    1. Dela fiskblocket i 8 bitar. Häll ströbröd på en tallrik. Vispa ägget och blanda i kryddorna och häll det på en annan tallrik. Doppa varje fiskbit , alla 4 sidorna i ägg och vänd den sen i ströbröd. Stek fisken i medelvarm stekpanna tills alla 4 sidorna är bruna. Ha inte för bråttom utan låt fisken steka igenom. Är fisken halvtinad går det ju fortare.
    2. Koka under tiden potatis och riv morötter. Gröna ärter är också gott till

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LaJefa 13 mars 2009

    Mumms vad gott..perfekta såsen till denna rätt tror jag är hemlagad senapssås. Recept på en god sås till denna rätt... kommer kanske lite senare i veckan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben