Rissallad med curry

Serverar: 4 portioner

Härligt matig sallad till lunch eller på buffébord.

Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk olja
  • 2 bananer
  • 2 röda paprikor
  • 1½ dl små ärtor, burk eller frysta
  • 125 g krabbkött
  • 1 tsk curry
  • Dressing
  • 6 msk majonnäs
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 droppar tabasco
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk hett vatten
  • 2 msk finhackad grön och röd paprika
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Spola av riset med kallt vatten och låt det rinna av. Blanda det med oljan.
    2. Skala bananerna och skär dem i strimlor. Halvera och kärna ur paprikorna, skölj av dem och skär dem i strimlor. Blanda sedan paprikastrimlor, ärtor, krabba, ris och banan.
    3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och krydda med curryn. Slå den över dressingen och låt stå och dra i ca 10 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben