Rocky Road Brownies

Serverar: 20 portioner

Det här receptet kommer från Leila Lindholms nya bok One more slice. Hennes Rocky Road godis har kompletterats med en Brownie. Gott om man som jag är chokladälskare!

Ingredienser

  • Grundrecept
  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 6 ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Fudgeglasyr
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Rocky Road topping
  • ½ påse dumlekola
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 dl salta jordnötter
  • 2 nävar mini-marschmallows
  • Instruktioner

    1. Grundrecept Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.
    2. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
    4. Fudgeglasyr och Tocky Road topping: Koka upp grädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
    5. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marschmallows. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i bitar.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben