Rocky Road cheescake

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 45 minuter

Snabbtlagad och mumsig cheesecake.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 pkt Ballerina kex
  • 0,5 jordgubbssaft
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g Philadelphia ost
  • 1 msk vanillinsocker
  • 0,5 socker
  • 200 g Fazers blå choklad
  • 2 rader hushållschoklad
  • 1,5 dl salta nötter
  • 1,5 dl flingor
  • 100 g marschmallows
  • 1 dl Coca-cola
  • 6 st gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och blanda med saften. Tryck ner blandningen i bottnen på en form med löstagbara kanter.
    2. Vispa vispgrädden med vanillinsocker och socker. Blanda med osten i grädden. Smält chokladen och blanda med grädd-ostblandningen. Klipp marschmallowsen i mindre bitar (t.ex i 4-6 delar). Blanda ner marschmallows, salta nötter och flingor i fyllningen. Blötlägg under tiden gelatinbladen ca 5 minuter. Värm upp Coca-cola i kastrull och blanda ner gelatinbladen i vätskan tills de upplösts helt och hållet. Blanda ner vätskan i fyllningen och rör om ordentligt så det blir jämnt. Häll fyllningen över kexbottnen. Ställ i kylskåpet i några timmar. Dekorera t.ex. med marchmallows.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben