Rocky road kladdkaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergod kladdig kladdkaka där toppingen går att anpassa efter säsong.

Ingredienser

  • Kladdkakan
  • 250 g smör
  • 5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl kakao
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • Glasyr
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 100 g hackad ljus choklad
  • Topping
  • 1-2 dl jordnötter
  • 1-2 dl färgglada minimarshmallows
  • 1 påse Dumle
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör ihop.
    2. Klä en springform (24-26 cm) med bakplåtspapper. Gärna både botten och kanterna. Fyll formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter.
    3. Låt kakan svalna i kylskåp och gör under tiden glasyren.
    4. Koka upp grädde och sirap. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt glasyren svalna i kylskåp ca 30 min.
    5. Häll sedan glasyren på kakan som fortfarande är i sin form. Toppa med valfri mängd nötter, marshmallows och hackad Dumle. Låt den gärna stå i kylen över natten.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben