Rocky Road Semifreddo

Serverar: 10 portioner

Oj, oj, oj vad det här gott :-) och enkelt att göra. Det är så bra att du också kan förbereda allt och glassen håller sig flera dagar i frysen. Kom ihåg att tina någon halvtimme innan du ska äta.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 4 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 2 msk hasselnötslikör, Frangelico - går bra att ersätta med Amaretto, eller utesluta helt
  • 100 g rostade, skalade hasselnötter
  • 100 g mörk choklad, krossad, variera gärna - testa med vit choklad
  • 1 näve mini-marshmallows, eller stora - klippta i småbitar
  • 1 näve krossade maränger
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen, de första 200 g i microvågsugn går bra. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggulorna med hälften av 2 msk socker, tills det blir en ljusgul, pösig smet. Vispa äggvitorna med resten av sockret till ett styvt skum. Vispa grädden fluffig, och blanda ihop med yogurten.
    2. Rör ihop choklad med äggulssmeten och likören, och vänd ner gräddyogurten. Vänd sist ner äggvitorna, och den krossade chokladen. Varva smeten med maränger, nötter och minimarshmallows i en stor form, och ställ i frysen. Låt frysa ordentligt - över natten är helt okej. Ta ut en halvtimme innan servering så den blir lite lagom mjuk. Servera gärna med kolasås.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben