Röd-grön risröra

Serverar: 1 portioner

Tid: 35 minuter

Enkel och snabb variant av risotto.

Ingredienser

  • 125 g falukorv
  • 1 liten röd lök
  • Ca 5 cm purjolök (grönaste delen)
  • 2 dl grönsaks- eller köttbuljong
  • 1 dl ris
  • Matolja
  • 1 dl gröna ärtor
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Mald spiskummin, valfritt
  • Instruktioner

    1. Hacka och strimla lök och purjolök. Fräs löken i matolja i minsta kastrullen några minuter, lägg därefter i riset och låt det fräsa ytterligare några minuter. Häll i buljongen (eller smula över en halv buljongtärning, rör om och häl på vatten). Koka 20-25 minuter.
    2. Dela under tiden falukorven i små tärningar och tina ärtorna om de är frysta. När riset kokat färdigt blandas korv och ärtor ner. Tillsätt kryddorna efter behag, ca 1 krm curry och 1 krm paprikapulver beroende på smakstyrka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben