Tomatris med majonäs

Serverar: 4 portioner

På en grillfest blev vi bjudna på denna Risröra. Det grillades både marinerat fläsk- och nötkött och jag tyckte den passade så bra till båda sortens kött. Ibland får man massa ris över och då är det toppen att blanda till risröran till kvällens grillning

Ingredienser

  • 4 port kokt kallt ris
  • 1-2 dl crème fraiche
  • 1 ½ msk chilisås
  • 2 msk majonäs
  • 2 tomater
  • salt
  • peppar
  • ev lite riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Blanda samman creme fraiche, chilisås och majonäs. Smaka av med salt, peppar och ev riven pepparrot. Om man vill kan man ta i lite mer av ingredienserna efter eget tycke och smak. Är man nöjd "gröper" man ur tomaterna och tärnar dem i små bitar och blandar ner i såsblandningen. Blanda sist i det kokta riset och rör om.
    2. Låt det gärna stå en stund innan servering och ta smak.
    3. Gott till: Grillat kött, kassler

    Liknande recept

    4
    10 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben