Basilikapuckar med tomatris

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

God vegetarisk vardagsrätt. Jag använde fullkornsris, men rekommenderar då att man tar 1 dl vatten och låter koka cirka 5 min längre.

Ingredienser

  • 300 g basilikapuckar
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller matolja
  • 2 dl långkornigt ris
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken, fräs den lätt i smör/olja i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka under lock i cirka 20 minuter. Stek under tiden basilikapuckarna enligt förpackningen. Servera med tärnad gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben