Mexikanskt tomatris
Serverar:
4 portioner
En favorit som smakar underbart!!!
Ingredienser
1 dl finhackad gul lök
1-2 msk olja
2 dl långkornigt ris
1 burk krossade tomater (400 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tärnad grön paprika
Ev salt
Instruktioner
Fräs löken mjuk och glansig i oljan i en kastrull. Tillsätt riset och fräs under omrörning ett par minuter.
Häll på tomaterna, buljongen (vattnet och tärningen) och den tärnade paprikan.
Lägg på locket och koka på medelvärme ca 20 minuter tills riset är mjukt och vätskan kokat in. Smaka ev av med salt.
Liknande recept
Mexikansk räksås till pasta
15 min
4
Mexikansk köttfärspizza
4.2
1 h 10 min
4
36
Mexikansk chili
5
4
Mexikansk köttfärsröra (Viktväktarna)
4.5
4
1
Mexikansk kyckling
4.5
4
2
Mexikansk soppa med chorizo
40 min
4
Kycklingklubbor med mexikanskt ris
4
40 min
4
1
Mexikansk tacosoppa
4.4
40 min
8
15
Mexikansk salsa med tomat och koriander
4.5
10 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!