Mexikanskt tomatris

Serverar: 4 portioner

En favorit som smakar underbart!!!

Ingredienser

  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1-2 msk olja
  • 2 dl långkornigt ris
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tärnad grön paprika
  • Ev salt
  • Instruktioner

    1. Fräs löken mjuk och glansig i oljan i en kastrull. Tillsätt riset och fräs under omrörning ett par minuter.
    2. Häll på tomaterna, buljongen (vattnet och tärningen) och den tärnade paprikan.
    3. Lägg på locket och koka på medelvärme ca 20 minuter tills riset är mjukt och vätskan kokat in. Smaka ev av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben