Tomatris med mör kyckling

Serverar: 6 portioner

Det saftiga ört- och tomatriset lagas långsamt i ugnen tillsammans med kycklingfilé som blir ljuvligt mör. 350 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk timjan
  • 5 dl långkornigt ris
  • 5 dl passerade tomater
  • 1 l kycklingbuljong
  • Nymald svartpeppar
  • Basilikablad till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka rödlöken. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme och bryn kycklingfiléerna cirka 3 minuter tills de är gyllene. Ta upp kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
    2. Lägg lök och timjan i stekpannan och fräs 2-3 minuter tills löken är mjuk. Tillsätt ris, tomater och buljong och koka upp. Smaka av med svartpeppar.
    3. Häll över ingredienserna i en stor ugnsfast form när de har kokat upp. Lägg även ner kycklingfiléerna och ställ in formen i ugnen. Ugnsbaka cirka 30 minuter tills kycklingen är genomstekt och riset färdigt. Strö över basilika och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben