Biff med grillsås från Pampas

Serverar: 4 portioner

Det kanske allra finaste biffköttet kommer från Argentina och den vidsträckta Pampasslätten. Därifrån kommer också den fantastiska marinaden chimichurri, som verkligen får det att vattnas i munnen.

Ingredienser

  • 4 biffar av entrecôte, ca 2 cm tjocka
  • 2 dl matolja
  • 1 1/4 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl finhackad lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • 1 dl finhackad grön paprika
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tomatris
  • 2 msk finhackad lök
  • 2 msk matolja
  • 2 dl ris
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 buljongtärning med köttsmak
  • Instruktioner

    1. Ta fram köttet i god tid så det blir rumstempererat. Vispa ihop olja och vinäger, tillsätt lök, pressa ner vitlök och rör om väl. Tillsätt röd och grön paprika och alla övriga kryddor. Smaka av.
    2. Lägg köttet i en låg form, häll på ca 2 dl av grillsåsen och marinera köttet 30 minuter. Vänd det några gånger.
    3. Fräs löken i matolja i en kastrull, häll på riset och tillsätt tomatkrosset. Smula ner buljongtärningen, rör om och låt riset koka under lock ca 20 minuter.
    4. Ta upp köttet, skrapa bort grönsaksbitarna och klappa köttet torrt med hushållspapper. Grilla det över träkol, ca 2½ minut på varje sida. Pensla med olja under tiden. Servera köttet direkt från grillen med tomatriset.
    5. Grillade majskolvar och grillade bananer är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben