Uppdaterad falukorv i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Falukorv i ugn har varit en vardagsfavorit i svenska hem sedan 70-talet. Den här röd-gröna rätten är en ståndmässig uppdatering och kräver lika lite disk som den klassiska varianten.

Ingredienser

  • 600 g Scan falukorv av Rapsgris
  • 1 st zucchini
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 st tomater
  • 50 g parmesanost
  • olivolja
  • Valfria blandade grönsaker och rotfrukter som tillbehör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C. Skär falukorven som skivor, men inte helt igenom så att den fortfarande hänger ihop. Skiva upp zucchini, vitlöksklyftor och tomater i tunna skivor, gärna med en mandolin. Lägg därefter rikligt med grönsaksskivor mellan varje skiva korv. Toppa hela den fyllda falukorven med lite olivolja samt riven parmesanost. Skär valfria grönsaker samt eventuella grönsaker som blev kvar från korven i stora bitar och lägg runt om korven. Baka hela rätten i ugnen ca 25-30 minuter. Servera gärna med potatismos.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben