Röd paprikadipp

Serverar: 6 portioner

Den här dippen har blivit en storfavorit på våra grillfester! Väljer man fetaost gjord på enbart får- och getmjölk passar den även dem som inte tål laktos och komjölksprotein.

Ingredienser

  • 3 stora röda paprikor
  • 2 dl mald mandel
  • 8 vitlöksklyftor
  • ½ - 1 tsk röd paprikaflingor/sambal oelek
  • 1,25 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 200 g fetaost
  • Salt
  • Peppar
  • Eventuellt hackad färsk koriander som garnering
  • Instruktioner

    Rosta de hela paprikorna på ugnsgaller i 250 grader tills skalen blir svedda (vänd dem så de blir svedda på båda sidorna). Låt dem svalna, dra bort skinnet och ta ut kärnorna. Låt paprikorna rinna av. (Går även bra att använda grillad paprika på burk.) Blanda alla ingredienser i en matberedare. Mixa tills blandningen blir slät. Tillsätt mer mandel om röran blir för lös. Servera som dipp till tex grillad kyckling, fläskkarré, quornfilé med klyftpotatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Asahall 21 maj 2010

    Tack för en jättegod sås! Gjorde den till grillad kycklingfilé och klyftpotatis. Ska absolut göra om den men nästa gång minskar jag lite på vitlöken. Jag hade ganska stora vitlöksklyftor så jag tog bara 5, men det blev en ganska stark sås ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben