Paprikadipp med pitachips

Serverar: 4 portioner

Den här dippsåsen exploderar av smaker från röd paprika, kryddor och nötter.

Ingredienser

  • 3 stora röda paprikor
  • 1 skiva tärnat dagsgammalt bröd
  • 3 dl grovhackade valnötter
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 1½ tsk strösocker
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk grovhackade pistaschnötter
  • 4 pitabröd
  • Instruktioner

    1. Lägg paprikorna på en plåt och grilla dem i ugnen på högsta effekt 10-15 minuter tills skalet börjar bli svart och få blåsor. Lägg paprikorna i en skål och täck över med plastfolie och låt svalna tills de går att hantera.
    2. Skala paprikorna och skrapa bort kärnor och kärnhus. Skär fruktköttet i bitar.
    3. Lägg bitarna i en mixer eller matberedare tillsammans med bröd, valnötter, tomatpuré, citronsaft, socker, spiskummin och hälften av oljan. Mixa till en jämntjock puré, lägg över i en skål och blanda ner pistaschnötterna.
    4. Sätt ugnen på 175 grader. Skär pitabröden i trianglar och pensla med oljan som är över. Lägg bröden på en plåt och rosta i ugnen 10 minuter. Lägg över på ett galler och låt dem svalna och bli krispiga. Servera pitabröden med dipsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben