Guacamole med pitachips

Serverar: 6 portioner

Krämig guacamole kryddad med lime och chili serveras med krispiga pitachips, ett perfekt snacks.

Ingredienser

  • 2 mogna avokador
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • En halv gul lök
  • 1 tomat
  • 1 mild grön chilifrukt
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 4 pitabröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela avokadorna på längden och ta bort kärnan genom att sätta knivbladet i kärnan och vrida ut den.
    3. Gröp ur fruktköttet ur skalen med hjälp av en sked och lägg det i en skål. Tillsätt färskpressad limesaft och mosa grovt med en gaffel.
    4. Finhacka löken. Kärna ur tomaten och finhacka den. Kärna ur chilifrukten och finhacka den, använd gärna plasthandskar.
    5. Blanda lök-, tomat-, chili- och korianderhack med avokadon. Täck över med plastfolie och förvara i kylen fram tills servering.
    6. Halvera försiktigt pitabröden längs med kanten med en kniv. Häll olivolja i en liten skål, pressa ner vitlöken och tillsätt persiljehacket.
    7. Pensla olivoljeblandningen på brödens snittyta.
    8. Lägg bröden med den penslade sidan upp på en bakplåt och rosta bröden i ugnen cirka 5 minuter tills de är gyllene.
    9. Skär dem i bitar och servera som chips till guacamolen.

    Liknande recept

    5
    10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben