Röd vinbärsmousse

Serverar: 4 portioner

En enkel och fräsch sommardessert som alla tycker om, och som är utmärkt som avslutning på en rejäl och mäktig måltid.

Ingredienser

  • 750 g röda vinbär
  • 1 dl socker
  • 2 äggvitor
  • 2½ dl vispgrädde
  • Garnering
  • Röda vinbär
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Skölj bären försiktigt i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Torka bären varsamt och repa av dem från stjälken med hjälp av en gaffel. Lägg bären i en skål. Blanda dem med sockret, täck över skålen och låt bären dra tillsammans med sockret i minst 1 timme. Kör bären med sin saft i matberedare eller mixer och passera sedan blandningen genom en sil för att få bort kärnorna.
    2. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd sedan försiktigt ned vinbärspurén i äggvitan. Vispa grädden hårt och blanda den med vinbär och äggvita. Ställ moussen kallt fram till serveringen och garnera med röda vinbär och mynta.
    3. Om du häller moussen i en form och ställer in den i frysen minst 3 timmar får du härlig vinbärsglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben