Somrig rosa mousse garnerade med hela eller mosade sockrade bär av samma sort. En dessert som inte alls är svår att göra och väldigt omtyckt! Det går fint att göra moussen med andra bär, t.ex. hallon eller mycket mogna jordgubbar med stark smak.
Ingredienser
250 g svarta vinbär
1 dl mjölk
1 dl strösocker
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet i rikligt med vatten.
- Koka upp mjölken och hälften av strösockret.
- Tillsätt det uppblötta gelatinet.
- Mosa hälften av vinbären och blanda dem i den varma mjölken och låt blandningen svalna.
- Vispa grädden med resten av sockret och vänd ner den i vinbärspurén.
- Häll moussen i portionsglas och ställ glasen kallt.
- Fördela resten av bären över moussen vid serveringen, eller mosa dem med lite socker och häll över moussen.
Liknande recept
Kommentarer (0)