Röd vinbärstårta

Serverar: 6 portioner

Läcker och luftig sommartårta gjord på enklaste sätt med frysta smördegsplattor.

Ingredienser

  • 3 st smördegsplattor
  • 4 msk rödvinbärsgelé
  • Skal från ½ apelsin
  • 150 g färska röda vinbär
  • 150 g mascarponeost
  • 1½ msk cointreau
  • 1 dl vispgrädde
  • 2½ msk florsocker
  • Dekorationflorsocker
  • Några klasar vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Lägg ut smördegsplattorna så de tinar. Kavla plattorna så de blir ca 15 x 22 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen ca 10 min.Låt dem svalna på galler.
    3. Smält rödvinbärsgelé blandat med rivet apelsinskal på låg värme i en kastrull. Blanda ner vinbären och låt alltsammans svalna.
    4. Blanda mascarpone med Cointreau. Vispa grädden och blanda ner den samt florsocker.
    5. Lägg en smördegsplatta underst och varva mascarponegrädde, röda vinbär och smördeg. Lägg den tredje smördegsplattan överst och pudra med florsocker.
    6. Gör eventuellt ett rutmönster genom att hetta upp ett metallgrillspett eller dylikt och sedan lägga det så sockret smälter.
    7. Hetta upp spettet mellan varje streck. Dekorera med hela klasar vinbär eventuellt doppade i lite strösocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben