Vinbärstårta

Serverar: 6-8 portioner

Läcker vinbärstårta som kan bakas avbåde färska och frysta bär. Den passar både till dessert och kaffe.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 5 dl rensade röda vinbär
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 äggulor
  • 2 msk ströbröd
  • 50 g mald eller finhackad mandel
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. UGN: 225*
    2. Hacka samman matfett och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. kavla eller kläm ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga och låt den stå kallt minst 15 min. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och blanda ner ströbröd, mandel och de till hårt skum vispade vitorna. Lägg bären i pajformen och bred fyllningen över. Grädda i ca 40 min i nedre delen av ugnen .Blir tårtan för mörk lägg över folie. Ät tårtan avsvalnad eller kall med grädde eller glass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben