Röda juläpplen

Serverar: 5 portioner

Ungarna bara älskar detta!

Ingredienser

  • 5 små äpplen
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/4 dl vatten
  • ½ msk glykos
  • Röd karamellfärg
  • Tunna grillpinnar/blomsterpinnar
  • Instruktioner

    1. Börja med att polera äpplena och ta bort skaften och även lite av blomman i botten. Lös socker i glykos och vatten i en tjockbottnad kastrull.
    2. Koka sockerlagen på kraftig värme och testa när den är klar genom att sätta ner en sticka i lagen. Blir den glasartad och fast är den färdig.
    3. Tillsätt hushållsfärg och rör om. Stick ner pinnarna i äpplena och doppa dom i lagen. Snurra lite på dom så att överflödig lag droppar ner i kastrullen.
    4. Låt dom svalna stående på en tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben