Burgare med juläpplen och röd coleslaw.

Serverar: 4 portioner

Annorlunda burgare med julskinka och röd coleslaw. Kanske ett bra alternativ när man tröttnat på den vanliga julmaten efter jul.

Ingredienser

  • 4 tjocka skivor julskinka, ca 400 g
  • 2 äpplen
  • 1 msk smör
  • Coleslaw
  • 1 klyfta rödkål, ca 300 g
  • 3 msk lättmajonnäs
  • 1 msk lätt crème fraiche
  • 1 tsk rödvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Ev 1 krm strösocker
  • Tillbehör
  • 4 hamburgerbröd
  • Salladsblad
  • Instruktioner

    1. Ansa och finstrimla kålen. Slaka kålen, lägg den i en bunke och häll över kokande vatten så att det täcker. Rör om och låt stå i 2 -3 minuter. Låt kålen rinna av och pressa ur vätskan. Låt kallna.
    2. Rör ihop majonnäs, crème fraiche och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med kålen.
    3. Kärna ur och skiva äpplena tunt. Stek skinka och äpplen i smöret. Servera skinkan i hamburgerbröd med coleslaw och salladsblad. Toppa med äppleskivorna.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben