Kryddig burgare

Serverar: 7 portioner

Tid: 35 minuter

Sambal oeleken ger burgarna ett extra sting.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 ½ msk ströbröd
  • 1 msk vatten
  • 3 msk hackad rödlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • Hamburgerbröd
  • Dressing
  • Ketchup
  • Sallad
  • Torkad lök
  • Tomat
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ströbröd och vatten, låt stå 5 min så att det får svälla lite. Blanda alla ingredienser till hamburgarna utan ägget. Knäck i ägget och rör om tills allt är jämt fördelat. Forma runda "bollar" som du sedan plattar ut (ej för tunt, då blir de torra). Stek på medeltemperatur i olja tills båda sidor fått fin färg. För att kontrollera att de är klara, skär ett litet snitt i tjockaste delen på burgaren. Köttet ska ej vara rött.
    2. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    perssonn 3 januari 2011

    jag gjorde nyss dom här hamburgarna , gjorde dem lite starkare men det smakade ändå bra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben