Rödbetor med varm getostcrème
Serverar:
4 portioner
Getost och rödbetor är en mycket god kombination.
Ingredienser
6 rödbetor, 500 g
Ca 80 g ruccolasallad
100 g pinjenötter
150 g getost
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Instruktioner
Lägg rödbetorna i kokande lättsaltat vatten. Koka under lock i ca 40 minuter, tills de mjuknat. Låt rinna av och svalna.
Gnugga bort skalet under rinnande vatten. Skär i skivor och lägg skivorna på en bädd av ruccola.
Värm getost och grädde i en kastrull på svag värme. Vispa eller mixa så att det blir en slät kräm och ringla över rödbetorna.
Rosta pinjenötterna i torr panna och strö över. Smaka av med salt och peppar.
Tips! Skrubba rödbetorna och låt ca 5 cm av blasten vara kvar när du kokar dem. Då "blöder" de inte så mycket.
Liknande recept
Varm tonfisksmörgås
5
4
1
Varm brie med tomatsallad
4.8
4
5
Varm Smörgåstårta á la Nalle
4.7
2 h
13-16
5
Varm smörgåstårta
4.5
20 min
4-8
17
Tex-Mex gratäng på varm macka
5
40 min
6-10
3
Varm smörgåstårta
2-4
Niclas varma potatissallad
5
15 min
6-8
Varm smörgåstårta
5
30 min
4
Varm chokladbakelse
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!