Rödbetor med varm getostcrème

Serverar: 4 portioner

Getost och rödbetor är en mycket god kombination.

Ingredienser

  • 6 rödbetor, 500 g
  • Ca 80 g ruccolasallad
  • 100 g pinjenötter
  • 150 g getost
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg rödbetorna i kokande lättsaltat vatten. Koka under lock i ca 40 minuter, tills de mjuknat. Låt rinna av och svalna.
    2. Gnugga bort skalet under rinnande vatten. Skär i skivor och lägg skivorna på en bädd av ruccola.
    3. Värm getost och grädde i en kastrull på svag värme. Vispa eller mixa så att det blir en slät kräm och ringla över rödbetorna.
    4. Rosta pinjenötterna i torr panna och strö över. Smaka av med salt och peppar.
    5. Tips! Skrubba rödbetorna och låt ca 5 cm av blasten vara kvar när du kokar dem. Då "blöder" de inte så mycket.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben