Rödbetsgryta med nötfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Rotfrukter och färs, riktig husmanskost. Jag använde äppelcidervinäger istället för balsamicovinäger och fräste färsen i lite smör.

Ingredienser

  • 400 g malet kött av nöt
  • 1 stor lök
  • 500 g rödbetor
  • Ca 200 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 5 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 msk balsmicovinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • Instruktioner

    Skär löken i klyftor, riv rotsakerna grovt. Fräs färsen utan fett i stekgrytan. Lägg i lök, de rivna rotsakerna, vatten, buljongtärningarna, vinäger, och krossad svartpeppar. Låt sjuda på svag värme ca 30 minuter. Lägg i örtkryddorna mot slutet. Kontrollera att rotsakerna är mjuka och smaka av. Servera med kokt potatis eller lantbröd med ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben