Rödbetskaka med glasyr och valnötter

Serverar: 12 portioner

Tid: 55 minuter

De flesta har ätit den klassiska amerikanska morotskakan. Det här är en god variant med bl.a. rödbetor istället. Uteslut valnötterna om någon är allergisk, det blir mycket gott utan också.

Ingredienser

  • ½ msk smör
  • ½ dl kokosflingor
  • 300 g rödbetor
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl Kesella
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Ta fram en form med löstagbar kant. Smörj den med smör och strö med kokosflingor. Skala och riv rödbetorna.
    2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner rödbetorna och rapsolja.
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och 1 tsk vaniljsocker i en annan bunke och rör sedan ner allt i äggsmeten.
    4. Häll smeten i formen och grädda i den nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den på ett fat.
    5. Blanda Philadelphiaost, Kesella, florsocker och 1 tsk vaniljsocker i en bunke.
    6. Bred glasyren över kakan och strö över grovhackade valnötter. Klart att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben