Rödbetskaka med krämig vanilj och citronkräm
Många ser misstänksamma ut vid första anblicken av rödbetskakan, men när de väl smakat är de fast.
Ingredienser
1 kg färska rödbetor
5 ägg
5 dl socker
3 ½ dl olja
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
Topping
200 g Philadelphiaost
4 dl turkisk yoghurt
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal och saft från 2 citroner
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en långpanna.
- Skölj och skala rödbetorna.
Riv dem i en matberedare eller med ett rivjärn. Blanda ägg och socker i en bunke.
Vispa tills blandningen blir pösig.
Vänd ner rödbetorna i bunken.
Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, kanel och bakpulver och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i långpannan och grädda i ca 40 minuter.
- Vispa ihop alla ingredienser till toppingen i en skål och bred smeten över kakan när den svalnat.
Liknande recept
Kommentarer (0)