Rödbetskaka med krämig vanilj och citronkräm

Många ser misstänksamma ut vid första anblicken av rödbetskakan, men när de väl smakat är de fast.

Ingredienser

  • 1 kg färska rödbetor
  • 5 ägg
  • 5 dl socker
  • 3 ½ dl olja
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 200 g Philadelphiaost
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Skal och saft från 2 citroner
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en långpanna.
    3. Skölj och skala rödbetorna. Riv dem i en matberedare eller med ett rivjärn. Blanda ägg och socker i en bunke. Vispa tills blandningen blir pösig. Vänd ner rödbetorna i bunken. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, kanel och bakpulver och rör till en jämn smet.
    4. Häll smeten i långpannan och grädda i ca 40 minuter.
    5. Vispa ihop alla ingredienser till toppingen i en skål och bred smeten över kakan när den svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben