Rödgul paj

Serverar: 8 portioner

Detta färgstarka bakverk blir en given succé bland alla pajvänner. Vem kan motstå friska apelsinskivor i ett härligt pajskal med mandelsmak och ett blankt gelétäcke

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 burk kesella gourmet, 250 g
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 apelsiner
  • 2 blodapelsiner
  • Garnering
  • 1 dl ljus gelé, t ex äpplegelé
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på rivjärn eller i en matberedare. Blanda rivet med matfettet.
    2. Blanda mjöl och bakpulver noga. Blanda det med mandelmassan till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt det kallna.
    3. Gör fyllningen. Vispa grädden. Tillsätt kesella, florsocker och kakao. Rör allt till en jämn kräm. Häll den i pajskalet.
    4. Skala och riv apelsinerna tunt. Fördela röda och vanliga apelsinskivor växelvis i pajskalet.
    5. Gör garneringen. Smält gelén i en kastrull eller i mikron. Låt den svalna något. Skeda gelén över apelsinskivorna. Låt pajen stå kallt tills den ska serveras.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben