Rödlöksmuffins med turkisk ostkräm

Serverar: 12 portioner

Precis som i svensk traditionell matlagning används färsk dill flitigt i det turkiska köket. Det här låter som något riktigt gott till soppa. Från Allers nr 7, 2009.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl olivolja
  • Turkisk ostkräm
  • 1 dl färsk dill, helst inte i kruka
  • 200 g fetaost
  • 1 dl crème fraîche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Finhacka rödlöken. Blanda de bägge mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke. Vispa upp äggen och tillsätt dem tillsammans med vatten, filmjölk och olivolja. Blanda sist i rödlöken. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
    3. Ostkräm: Finhacka dill och grovriv fetaost. Blanda dill och ost med crème fraîche. Smaka av med salt och peppar. Bred krämen på de kluvna muffinsen och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben