Kycklingburgare med ostkräm

Serverar: 4 portioner

Bacon ger färsen härlig smak och lagom sälta. Ostkrämen med majonnäs, gorgonzola alt gräddädel och gräslök är gott till.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 8 baconskivor
  • 1-2 msk olja
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk ost, t.ex gorgonzola eller gräddädel
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 4 hamburgerbröd
  • Servera med
  • Salladsblad, saltgurka, tomatskivor
  • Instruktioner

    1. Finhacka hälften av baconskivorna och blanda med kycklingfärsen. Forma färsen på vattensköljt skärbräde till 4 biffar ca 1 cm tjocka.
    2. Värm upp oljan i en stekpanna. Stek biffarna på medelstark värme 3-4 minuter på varje sida. Efterstek på svag värme under lock tills biffarna är genomstekta, ca 5 minuter.
    3. Stek resterande bacon, delat i mindre bitar, i en varm stekpanna på medelstark värme så att fettet smälter ur och bitarna blir knapriga. Lägg dem på hushållspapper så att fettet rinner av.
    4. Blanda majonnäsen, smulad ost och gräslöken till en kräm.
    5. Lägg de nystekta biffarna toppade med ostkrämen och baconet i ituskurna hamburgerbröd.

    Liknande recept

    10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben