Rödspätta med gräslökspotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Hittade receptet på svenskfisk.se men ville dela med mig av den här på matklubben.

Ingredienser

  • 600 g skinnfria spättafiléer
  • 2 msk smör
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tomater hackade
  • Lite färsk dragon
  • 1-2 vitlöksbuljongtärning
  • ½ hönsbuljongtärning
  • Gräslökspotatis
  • 500 g potatis
  • 75-100 g smör
  • 1 liten knippe gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsfast form. Salta och peppra filéerna. Rulla ihop dem och lägg tätt i formen.
    2. Rör ihop de övriga ingredienserna till en sås och bred över spättafiléerna. Täck formen och grädda i ugnen 20-25 minuter i 175ºC. Skala och skär potatisen i kuber. När de har kokats mjuka, slå av vattnet, tillsätt smör och gräslök. Servera med spättan, smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben