Stekt rödspätta med rödlökschutney

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Spättan kräver rikligt med rödlökschutney, varför satsen är ganska stor. Spara resterna av den i en burk i kylskåpet

Ingredienser

  • ca 400 g rödspättafilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk margarin eller smör
  • Chutney
  • 500 g rödlök
  • ca 50 g pepparrot
  • 1 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 1 - 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • Garnering
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skölj av fisken. Salta och peppra.
    2. Vispa upp ägget på en tallrik. Vänd fisken först i vetemjölet, sedan i ägget och därefter i ströbrödet.
    3. Låt fisken ligga en stund, så att paneringen torkar till.
    4. Skala och hacka rödlöken. Riv pepparroten grovt.
    5. Fräs löken och hälften av pepparroten i matfett på svag värme några min.
    6. Tillsätt buljongen och låt småputtra 10-15 min.
    7. Smaka sedan av med vinäger, socker och salt.
    8. Värm matfettet och lägg ner fisken när det är ljusgult.
    9. Stek på medelvärme ca 4 min per sida.
    10. Servera fisken med dillvippor och shutneyn till. Strö resten av den rivna pepparroten över. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    xDanne 21 mars 2010

    Hej, Väldigt gott, chutney'n var utsökt, passade mycket bra till spättan med den goda paneringen ;) Du ska vara nöjd!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben