Rödspätta med grönsaksfräs

Serverar: 4 portioner

Sätt extra piff och färg på rödspättan med en enkel grönsaksröra. Mager fisk och nyttiga grönsaker ger dig en lätt och närande vardagsmiddag.

Ingredienser

  • 4 rödspättor, färska eller frysta
  • 1 dl rågmjöl eller ströbröd
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 gullök
  • 100 g champinjoner
  • 1 burk hela tomater
  • 5 msk smör eller margarin
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rensa och flå fisken. Skölj och torka den väl. Blanda rågmjöl eller ströbröd med salt och peppar. Vänd fisken i paneringen.
    2. Ansa och hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Häll av spadet från tomaterna och hacka dem grovt.
    3. Fräs löken och champinjonerna i matfettet. Tillsätt tomater och oregano och smaka av med salt och peppar. Låt blandningen sjuda en stund.
    4. Stek fisken 4-5 minuter på varje sida tills den är vackert brun. Servera den med grönsaksfräset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben