Rödtungsfilé Katarina den Stora

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Kanske lite ryskinfluerat?

Ingredienser

  • 5 hg rödtungsfilé eller annan plattfisk
  • Sås
  • 3 dl crême fraiche eller smetana om du får tag på det
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • Garnering
  • 3 hg räkor
  • 3 tomater
  • Instruktioner

    1. Salta filéerna och lägg dem i en smord form. Rör ut mjölet i grädden. Salta och blanda väl. Slå grädden över fisken. Garnera med de skivade tomaterna. Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
    2. Rensa räkorna och strö över rätten. Servera omedelbart med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben