Rödvinsås

Serverar: 2-3 portioner

Supergott!! Dock inte barnvänligt, såsen är väldigt smakrik och klart den godaste vinsåsen jag provat än så länge!! Slarva inte med koktiden, då kommer det endast smaka vin!

Ingredienser

  • 1 Schalottenlök
  • 1 bit palsternacka 3-4cm
  • 30 g smör
  • 3 dl rött vin (ej matlagningsvin)
  • 1 krm timjan
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1/2 tsk socker
  • maizena för redning
  • Instruktioner

    1) Skala och finhacka lök och palsternacka. Fräs hacket med det mesta av smöret i en kastrull tills löken är blank. 2) späd med vinet, tillsät timjan och smula ner buljongtärningen. koka ca 10 min och sila. 3) Tillsätt tomatpuré och socker, fortsätt koka ihop fonden tills ca halva mängden, smaka av med salt och peppar. red vid behov med maizena. 4) Avsluta med att blaka av såsen med det sista smöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Cassiopeya 6 januari 2011

    Ungefär så här brukar jag göra :)

    hmktompa 15 mars 2014

    Kanon sås. Gjort det sååå många ggr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben