Rödvinsbräserade fläskkotletter med bacon och svamp

Serverar: 4 portioner

God husmanskost

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 paket bacon
  • 1 msk honung eller socker
  • 4 dl rött vin
  • 8 schalottenlökar
  • 300 g champinjoner
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk grönsaksfond
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Rör ut socker eller honung i rödvinet och marinera fläskkotletterna i detta i några timmar. Skala scharlottenlökarna, strimla bacon och skär champinjonerna i bitar. Bryn svamp, lök och bacon i en rtymlig gryta dä även kotletterna får plats. Tillsätt kotletterna med marinaden, tomater, timjan och grönsaksbuljongen. Brässera, småkoka under lock, i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med gnocchi eller annan pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben