Rödvinssås Till den helstekta älgfilén

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Jättegod...

Ingredienser

  • 2 scharlottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 msk socker
  • 3 dl röd vin
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • Salt
  • 1 tsk maizena
  • 1 tsk smör till såsen
  • Instruktioner

    1. Skala, hacka och fräs löken mjuk i smöret utan att den får färg. Strö över sockret och låt det smälta.
    2. Häll på vin, vatten och viltfonden. Koka ihop tills hälften återstår. Sila såsen och kasta bort löken.
    3. Koka upp såsen och smaka av med lite salt. red av med maizenan utrört i lite vatten. Blanka av såsen med smöret.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (1)

    lena4 9 januari 2011

    Jättegod sås. Passade perfekt till älgen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben