Rödvinssås Till den helstekta älgfilén
Serverar:
4 portioner
Tid:
15 minuter
Jättegod...
Ingredienser
2 scharlottenlökar
1 msk smör
2 msk socker
3 dl röd vin
1½ dl vatten
2 msk viltfond
Salt
1 tsk maizena
1 tsk smör till såsen
Instruktioner
Skala, hacka och fräs löken mjuk i smöret utan att den får färg. Strö över sockret och låt det smälta.
Häll på vin, vatten och viltfonden. Koka ihop tills hälften återstår. Sila såsen och kasta bort löken.
Koka upp såsen och smaka av med lite salt. red av med maizenan utrört i lite vatten. Blanka av såsen med smöret.
Liknande recept
Helstekt strutsfilé med rödvinssås
3.5
1 h 10 min
8
2
Helstekt fläskfilé på äppelbädd med rödvinssås
4
4
Helstekt fläskkarré
4
1 h 30 min
4-6
5
Helstekt kyckling i örtmarinad
1 h 15 min
4
1
Helstekt lax med knaprigt täcke
3.5
5 h
8
3
Fylld helstekt fläskfilé
35 min
4
Helstekt kryddig fläskkarré med kantarellsås
5
2 h 10 min
4-6
4
Lyxig rödvinssås
4.6
1 h
6
12
Helstekt karré eller kotlett
4.3
4
2
Kommentarer (1)
lena4
9 januari 2011
Jättegod sås. Passade perfekt till älgen.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Jättegod sås. Passade perfekt till älgen.