Rökig salsa

Serverar: 4-6 portioner

En smakrik salsa som pasar till milda rätter.

Ingredienser

  • 1-2 torkade rökta chilifrukter, halverade och urkärnade
  • 300 g tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 knippa salladslök i skivor
  • 2 msk nypressad limejuice
  • 2 msk hackade korianderblad
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ger ca 3 dl salsa
    2. Lägg chilifrukten i en liten skål och täck med 4 msk hett vatten. Låt den stå i 20 minuter och kör den sedan med en handmixer till en puré tillsammans med hälften av blötläggningsvattnet.
    3. Trä tomaterna och paprikan på grillspett och grilla dem tills skalet mörknar och spricker, tomaterna behöver bara några minuter, paprikan tar längre tid. Låt dem svalna och dra sedan av skalet. Ta ut fröna ur paprikan och hacka sedan tomater och paprika.
    4. Lägg dem sedan i matberedare tillsammans med salladslöken, chilipurén, havssalt och svartpeppar. Kör aalltsammans till en grov puré. Lägg såsen i en skål och rör ner limesaft och de hackade korianderbladen. Serveras kall eller rumstempererad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben