Rökig tomatsalsa

Den här salsan är god till det mesta, från kött till fisk! Testa att blanda ner lite hackad koriander så har du en riktigt god salsa till lyxiga tacos med grillat nötkött.

Ingredienser

  • 3 röda paprikor
  • 5 tomater
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader och grill.
    2. Lägg de hela tomaterna, paprikorna och chilin på en plåt och ställ in i ugnen. När de nästan är helt svarta är de klara.
    3. Ta ut plåten och lägg tomaterna och paprikorna i en bunke., täck den sedan med plastfolie och låt stå i några minuter.
    4. Dra loss det brända skalet och rensa paprikorna och chilin från kärnhus och alla kärnor, skär bort mittendelen på tomaterna.
    5. Lägg alla ingredienser i en mixer och pulsera några gånger till en salsa. Smaka av med salt och peppar.
    6. Förvara i kylskåp, håller i några dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben