Rösti av potatis och selleri

Serverar: 2 portioner

En annorlunda men god variation!

Ingredienser

  • 100 g rotselleri
  • 350 g potatis
  • 1/2 tsk fänkål
  • Salt
  • Peppar
  • Olja eller smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Här är ingredienserna räknade i gram för det blir lättare så då rotfrukter är så olika i storleken.
    2. Skala och riv potatisen. på grov råkostskiva. Skala och riv även rotsellerin. Blanda potatis, selleri, eventuellt fänkålsfrö, salt och peppar i en skål.
    3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Lägg i de rivna rotsakerna, när matfettet börjar bubbla. Pressa inte ihop strimlorna. Stek på måttlig värme ca 10 minuter. Skaka försiktigt då och då, så att rätten inte fastnar i bottnen. Vänd med hjälp av platt lock eller tallrik. Lägg i lite mer av olja/smör och stek den andra sidan ytterligare tio minuter eller tills den är brun och frasig och innanmätet mjukt.
    4. Skär röstin i "tårtbitar" och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben