Roman- och rucolasallad med bacon- och parmesandipp

Serverar: 12 portioner

Sallad och parmesandipp packas var för sig. Parmesandippen är även god att breda på brödet.

Ingredienser

  • 2-3 huvuden romansallad
  • 1 ask/kruka ruccolasallad (100 g)
  • Dippsås
  • 2 pkt bacon (á 140 g)
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 75 g nyriven parmesanost
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Dippsås: Finstrimla och stek baconet knaprigt i het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och låt kallna. Blanda crème fraiche, ost och bacon. Smaka av med peppar.
    2. Skär romansalladen i cm stora bitar. Skölj och låt rinna av ordentligt. Skölj och finstrimla ruccolan. Blanda salladssorterna och lägg dem i en större skål. Servera med dippsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben