Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

Serverar: 8 portioner

Så underbart goda smakkombinationer i en och samma rätt!

Ingredienser

  • Kyckling
  • 2 tsk rosépeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk olivolja
  • Dressing
  • ½ kruka körvel
  • ½ kruka gräslök
  • 1 apelsin, ½ dl pressad apelsinsaft
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Sallad
  • 250 g broccoli
  • 250 g blomkål
  • 1 silverlök
  • Kronärtskockskräm
  • 1 burk kronärtskockskräm, 130 g
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • Topping
  • Röd mangold
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kyckling: Stöt rosépepparn i en mortel och blanda med salt och peppar. Massera in kryddorna på kycklingfiléerna. Bryn dem i olivolja i en stekpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen i 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader.
    3. Dressing: Hacka örterna och pressa apelsinen. Blanda örterna med apelsinsaften och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Sallad: Ansa och skiva broccolin och blomkålen så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Skala och skiva löken tunt. Lägg grönsakerna på ett fat.
    5. Kyckling: Låt kycklingen svalna och skär den sedan i skivor. Lägg kycklingen på grönsakerna och ringla över dressingen.
    6. Kronärtskockskräm: Blanda kronärtskockskrämen, lite i taget med créme fraichen och smaksätt med salt och peppar.
    7. Servera kycklingen med kronärtskockskrämen och blomkåls- och broccolisalladen toppad med mangolden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben