Rosmarin-, lager- och citronmarinerad cheddarost

Serverar: 8 portioner

En enkel rätt som går lätt att förbereda, servera gärna med salta mandlar. Perfekt till höstens myskvällar eller advent.

Ingredienser

  • 4 lagerblad
  • 300 g cheddarost
  • ½ citron
  • 2 rosmarinkvistar
  • Ca 5 dl rapsolja
  • 1 dl pressad citron
  • 2 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Koka lagerbladen i vatten i ca 2 minuter. Ta bort eventuell vax från osten och skär den i fyrkanter 1x1 cm.
    2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skala av remsor med en potatisskalare.
    3. Lägg alla ingredienser i en väl rengjord burk, häll olja över så att det täcker osten. Låt stå i kyl ca 1 dygn. Servera gärna med salta mandlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben