Rosmarindoftande bacon- och sparrispasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Bacon, rosmarin och sparris till pastan doftar ljuvligt och smakar gudomligt. Från Allers nr 29/09.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 kvistar färsk rosmarin
  • 1 bunt grön sparris, ca 250 g
  • 2 tsk olivolja
  • 1 pkt bacontärningar, ca 150 g
  • 1 dl vispgrädde
  • Svartpeppar
  • Ev salt
  • 4 portioner nykokt pasta
  • Instruktioner

    1. Skiva vitlöken tunt. Repa av rosmarinbladen och hacka dem grovt. Bryt av den grova änden på sparrisen och släng bort. Dela resten på mitten.
    2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller traktörpanna. Stek bacontärningarna några minuter på medelhög värme. Låt sparris, vitlök och rosmarin steka med helt kort mot slutet.
    3. Häll på grädden och koka upp. Smaka av med svartpeppar och ev litet salt. Blanda med nykokt pasta och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    almerase 8 februari 2010

    Testade just detta recept och det var ett bra vardagsrecept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben