Rosmarinkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Härligt god kyckling

Ingredienser

  • 1 kyckling, eller kycklingdelar ca 1 kg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 äggvitor
  • 3 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i mindre bitar och ta ev bort skinnet. Blanda mjöl, salt, peppar och rosmarin på en tallrik. Vispa äggvitorna skummiga Doppa kycklingbitarna i äggvitan och rulla dom sedan i mjölblandningen. Smällt matfettet i en stekpanna och bryn ngr kycklingbitar i taget tills de fått fin färg. Lägg på ett lock och låt kycklingen eftersteka på svag värme ca 20 min eller tills den är genomstekt Lägg upp kycklingbitarna på ett serveringsfat. Strö ec över lite extra rosmarin och servera med tex en potatisgratäng

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben