Rosmarinkyckling med citronsmör

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

Fyll halverade bifftomater med tärnad fetaost och låt dem ligga med på grillen när du tillagar denna härliga kyckling. Pressad potatis smaksatt med olivolja och flingsalt är gott till.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • Citronsmör
  • 100 g smör
  • 1 citron,rivet skal
  • 1 msk hackad rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingfiléerna. Låt marinera ca 3 timmar.
    2. Citronsmör: Rör samman ingredienserna och forma till en rulle. Svep in i plastfolie eller smörpapper. Låt ligga kallt tills det är dags att skiva upp och servera.
    3. Grilla filéerna ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben