Kronärtskocka med rört citronsmör

Serverar: 4 portioner

Ingenting går upp mot en välkokt kronärtskocka med smör. Njut av bladen ett och ett!

Ingredienser

  • 4 kronärtskockor
  • Vatten
  • Citronsmör
  • 100 g smör
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk rivet citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj kronärtskockorna väl och skär av den grova stjälken. Klipp av de taggiga topparna på bladen.
    2. Koka skockorna mjuka i rikligt med saltat vatten tills ett av ytterbladen går lätt att dra loss. Koktiden kan variera mellan 30 och 45 minuter.
    3. Rör smöret mjukt. Smaksätt med citronsaften, det finrivna citronskalet, salt och peppar.
    4. Låt kronärtskockorna rinna av och servera dem varma med rört citronsmör.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Tillberga 11 augusti 2008

    har i dag köpt två taggiga kompisar för första gången och skall i kväll testa detta...spännande

    ingmajsan 12 juni 2011

    Köpte två kronärtskockor (för 1 €uro)som vi åtnjöt innan Prix Diane i Chantilly Frankirke ditt citronsmör var toppen Lena

    GittaW 2 augusti 2012

    Jättegott ! Vi äter dem med smält smör, som släpärter. GittaW

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben