Citrondoftande fläskfilégryta med kronärtskockor och persilja

Serverar: 4 portioner

Härligt fräsch å syrlig gryta! Ta det lugnt med citronskalet så det inte tar över smaken helt. Korngryn vågade jag mig inte på utan det blev quinoa till istället.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé(er), eller fläskytterfilé
  • 3 vitlöksklyfta(or)
  • 10 skogschampinjoner
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche, lätt
  • 2 msk kalvfond, flytande
  • 2 tsk citronskal, rivet
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk soja
  • 1 burk(ar) kronärtskockshjärtan, (400 g)
  • Till servering
  • ½ dl persilja, hackad
  • 2 dl korngryn, kokt
  • Instruktioner

    Koka korngrynet enligt beskrivningen på paketet. Skär köttet i tjocka skivor, ca 2 cm. Skala och hacka vitlöken samt klyfta svampen. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp det och fräs vitlöken och svampen. Vispa ihop crème fraiche, kalvfond, timjan och soja i en låg, vid gryta. Låt kronärtskockorna rinna av. Skär skockor i halvor och soltorkade tomater i strimlor. Lägg ner allt i grytan, låt koka ca 5 min. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs och servera med nykokt korngryn och hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben