Färskostgratinerad kronärtskocka
Ett förslag på 3 rätters ( förrätt, huvudrätt, efterrätt ).
Kronärtskocka, fläskfilé m porvinssås, friterad ananas.
Ingredienser
4 små kronärtskockor
100 g färskost ( typ bon jour)
1 klyfta vitlök
1 avocado, lagom mogen
Salt
Peppar
Instruktioner
- Ansa kronärtskockorna och skär bort de yttersta hårda bladen tills bara bottnen återstår.
- Koka kockerna, ca 15 min, i lättsaltat vatten, tills de är mjuka.
- Mixa färskost, vitlök och skalad urkärnad avocado. Smaka av blandningen med salt och peppar.
Fyll bottnen av kockan med fyllningen och gratinera dem i ugnen i 200 grader tills färskostfyllningen smält, ca 15 min.
- Servera denna förrätt omgående.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Vaddå? Ska man inte ha kvar bladen? Då är ju bilden ganska missvisande - eller fattar jag fel?