Färskostgratinerad kronärtskocka

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett förslag på 3 rätters ( förrätt, huvudrätt, efterrätt ). Kronärtskocka, fläskfilé m porvinssås, friterad ananas.

Ingredienser

  • 4 små kronärtskockor
  • 100 g färskost ( typ bon jour)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 avocado, lagom mogen
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ansa kronärtskockorna och skär bort de yttersta hårda bladen tills bara bottnen återstår.
    2. Koka kockerna, ca 15 min, i lättsaltat vatten, tills de är mjuka.
    3. Mixa färskost, vitlök och skalad urkärnad avocado. Smaka av blandningen med salt och peppar. Fyll bottnen av kockan med fyllningen och gratinera dem i ugnen i 200 grader tills färskostfyllningen smält, ca 15 min.
    4. Servera denna förrätt omgående.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    123Linnea 15 oktober 2010

    Vaddå? Ska man inte ha kvar bladen? Då är ju bilden ganska missvisande - eller fattar jag fel?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben