Lamm med kronärtskockor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den är också god att laga av nötkött.

Ingredienser

  • 600 g lammstek, benfri
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 tsk kalvfond, koncentrerad
  • 2 dl vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1 tsk arrowrotsmjöl
  • Tillbehör
  • Kokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Skala och skiva vitlöken. Skala och klyfta löken.
    2. Bryn köttet i olivolja i en het stekpanna. Lägg över det i en gryta. Fräs vitlök och lök och lägg ner i grytan.
    3. Krydda med salt, peppar och örter. Häll på kalvfond, vatten, vinäger och grädde.
    4. Låt grytan koka under lock 20-30 minuter.
    5. Spola av kronärtskockorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär dem i halvor och lägg ner dem i grytan och låt alltsammans koka ytterligare 5 minuter.
    6. Red eventuellt grytan med arrowrot utrörd i lite kallt vatten. Strö över extra kryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gunnar5 4 november 2008

    Mycket gott. Detta recept kommer jag att göra många gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben